הכנה לפסח: להישאר צלול עד אחרי ה'סדר'

    יוסי אשר No Comments on הכנה לפסח: להישאר צלול עד אחרי ה'סדר'
    12:00
    06.05.24
    נתי שולמן No Comments on קמיסר: "ביטבוקסינג? אל תתענגו על וואקלי; זאת לא המטרה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    ספרו על רבי יהודה בר עילאי, שהיה שותה 4 כוסות יין בליל הסדר והיה "חוגר את צדעיו"- קושר בד על הראש עד חג השבועות, מכאבי הראש שנגרמו לו ע"י היין.

    תופעת חוסר הצלילות וכאבי הראש שנגרמים כתוצאה משתיית יין מוגברת, מלווה אותנו שנים רבות, מעסיקה את טובי אנ"ש וחובבי היין וצצה כל שנה מחדש לקראת ליל הסדר.

    בקשנו ממר צבי סקייטס, מיינני יקב מודיעין, "לעשות סדר" ולתת לנו טיפים, איך לשתות 4 כוסות ולהגיע לאפיקומן בדיעה צלולה:

    • כוס ראשונה –
    חשוב לדעת כי לא מומלץ לשתות יין על בטן ריקה.
    אך מכיוון שבליל הסדר הכוס הראשונה היא לפני האכילה, נחפש יין רך שאינו מלא וחזק, המחליק בקלות במורד הגרון ולא יכביד עלינו לפני האוכל.
    יין הראשית של יקב מודיעין מהזנים "שיראז – פטיט סירה" הינו יין בעל גוף בינוני שיתאים בדיוק לשתיית הכוס הראשונה.
    – בשלב הזה מומלץ לשתות את השיעור המינימלי ולא להרבות בשתיית יין.

    • כוס שנייה –
    הכוס השניה באה ממש לפני הארוחה העשירה ולכן כדאי לשתות יין המעורר את התיאבון.
    "בלנד הרי שומרון" הינו יין מעניין וארומטי המאופיין בעושר מיוחד של ניחוחות וארומות המעוררות את התיאבון ומכינות אותו לקראת הסעודה.

    • כוס שלישית –
    הכוס השלישית נמזגת בסוף הסעודה, לאחר הבשר והעוף, לכן ממליצים ביקב מודיעין על יין דומיננטי ועוצמתי המתאים ללוות את הסעודה.
    יין ה"חזון" מענבי קברנה סוביניון הינו יין מלא וחזק המומלץ מאד לשתייה באמצע הארוחה.

    • כוס רביעית-
    בהגיע הכוס הרביעית החותמת את האכילה ומסיימת את הערב, רצוי לשתות יין קינוח בעל סיומת ארוכה או יינות בסגנון פורט, שישאירו אותנו עם טעם טוב בפה.
    יין ה"אייס סמיון" של יקב מודיעין, בסגנון ice-wine יתאים מאוד למטרה זו.

    יינות

    ולסיום ממליץ היינן הנכבד:

    במשך הסעודה, שתו מים בין כוס לכוס. מים הם גורם ממתן שיכול לבלום את השפעת שתיית היין על הגוף. המים מדלדלים את כמות האלכוהול שבקיבה ומאטים את השפעתו.

    הימנעו מערבוב משקאות חריפים, המנעו משתיית מוגזים, קולה, סודה ויינות נתזים.

    שתו את היין לאט, בלגימות מדודות. כך תהנו מאיכות היין וטעמו באופן נכון ולא תחושו במעמסתו.
    ואם אחרי כל זה אתם עדיין סובלים מכאבי ראש, אל תמהרו לקחת אספירין, הסתפקו בוויטמין C או B6 המשככים את ההאנג אובר ועוזרים לספיגת האלכוהול בצורה נכונה.כרם

    כרם3

     



    0 תגובות